HOYA MiYOSMART
Innovatív szemüveglencse a gyerekkori myopia kezelésére.

Lassítsa le gyermeke szemének romlását!

– Egyedülálló, innovatív megoldás a myopia kontrollban.
– Klinikailag igazolt hatásosság a rövidlátás ütemének lelassításában.
– 60%-kal lassítja a myopia progresszióját.
– A vizsgálatban résztvevők 21,5%-nál nem romlott tovább a rövidlátás.
– Gyerekbarát, könnyű a megszokása, non-invazív.
– Prémium alapanyag: ütésálló, 100% UV védelem, esztétikus lencsekialakítás.

Mi az a myopia, azaz a rövidlátás?

A szem fénytörési hibái a szemgolyó fejlődése során, leginkább gyermekkorban kezdődnek el. A modern társadalmakban a közelre tekintést igénylő tevékenységekkel töltött idő megnövekedett, és ezzel együtt a myopia kialakulásának kockázata is. A rövidlátó szem esetén a fénysugarak nem a retinán, hanem előtte fókuszálódnak, így homályos látást okoznak távolra tekintéskor.
Számos árulkodó tünetet lehet megfigyelni a myopia kialakulásakor: fejfájás, hunyorgás távolba tekintéskor, koncentrációs nehézség, fáradékonyság és az iskolai teljesítmény romlása.
A rövidlátás mértéke évről évre akár több dioptira látásromlást is okozhat, korai felismerésével nemcsak korrigálni tudjuk a gyerekek látását, hanem nagyban elő is segíthetjük a myopia progressziójának lassulását.

Hogyan működik a MiYOSMART szemüveglencse?

Speciális szemüveglencse, melynek elülső felszíne több száz apró lencseszigetből áll, melyek mindegyike perifériás myopikus defókuszt biztosít. Amikor a viselő átnéz a lencse egy pupilla nagyságú területén, akkor egy defókusz zóna alakul ki a szemben. A lencse centrumában elhelyezkedő 9,4 mm átmérőjű köralakú területen nincsenek defókusz lencseszigetek, a centrális zóna csak a myopia korrigálásához szükséges dioptria értéket tartalmazza. Ez a kialakítás lehetővé teszi a szemtengelyhossz növekedésének lassítását, miközben biztosítja az éles látást.
A lencse kapcsán elvégzett 2 éves klinikai kutatás eredményei igazolják a myopia progressziójának átlagosan 60%-os lassulását: a kontrollcsoport (hagyományos egyfókuszú szemüveglencsét viselő) pácienseihez képest a myopia progressziója (SER) 59%-al lassult le, a szemtengelyhossz (AL) megnyúlása 60%-al lecsökkent. A vizsgált időszak alatt a MiYOSMART szemüveglencsét viselő páciensek 21.5%-ánál a myopia nem változott, azaz nem progrediált. A 2 éves randomizált kontrollcsoportos klinikai kutatásban összesen 160, kizárólag 8 és 13 év közötti gyermek vett részt.

Prémium felületkezelés

A MiYOSMART lencse felületkezelése egy könnyen tisztítható, különlegesen tartós antireflex réteggel van ellátva. A teljes körű védelmet biztosító megoldás érdekében a MiYOSMART alapanyagát képező Eye Shield amellett, hogy ütésálló, 100%-ban védi a viselő szemét a káros UV sugarakkal szemben is.

Garancia

Alapanyag garancia – 1 év – Rendeltetésszerű használat mellett a polikarbonát 1,59 alapanyagú lencsére biztosított garancia, mely a lencse törése, repedése esetén érvényesíthető.
Felületkezelés garancia – 1 év – Rendeltetésszerű használat mellett a felületkezelés állapotára és minőségére vonatkozó garancia.
Hatásossági garancia – 1 év – Ha a gyermeke dioptriaértéke a 12 hónapos kontrollvizsgálat alapján több, mint 0,50 dioptria értéket változik, akkor az új korrekciójú Miyosmart lencsét a Hoya ingyenesen biztosítja.