BlueControl
Extra kényelem a digitális világban.

ÖN MENNYI IDŐT TÖLT DIGITÁLIS ESZKÖZÖK HASZNÁLATÁVAL?

A mai modern világban egyre nagyobb szerepet töltenek be a digitális készülékek: reggeltől estig különböző eszközök használatával töltjük a napjainkat, munkában csakúgy, mint pihenés közben.

Gondoljunk csak a TV készülékekre, laptopokra, okos telefonokra, táblagépekre…

Mivel a legtöbb digitális eszközt közvetlen közelről használjuk, szemünk szinte folyamatosan ki van téve a digitális eszközök képernyője által kibocsátott fénynek, és emellett még folyamatosan váltania is kell a különböző képek, szövegek, illusztrációk és vizuális effektek között.

A digitális eszközök használata közben és/vagy közvetlenül azt követően sokan tapasztalják a következő tüneteket:
-piros szemek, szemirritáció
-szemszárasság
-homályos látás
-szemfáradtság
-fejfájás
-álmatlanság

E tünetek nagy részéért a KÉK FÉNY (high energy visible light) OKOLHATÓ, amelyet a digitális eszközök bocsátanak ki. Bár a kék fény önmagában természetes jelenségnek számít- a napfény is tartalmaz kék fényt túlzott mennyiségben mellékhatásokat eredményezhet.

A HOYA legújabb, forradalmi felületkezelése azért kapta a BLUECONTROL nevet, mert képes semlegesíteni a digitális eszközök képernyője által kibocsátott kék fényt, és így megelőzi a szem megerőltetését és a szemirritáció kialakulását.
A BLUECONTROL felületkezelés csökkenti a ragyogást és nyugodt, kényelmes, illetve kontrasztosabb látást biztosít viselőjének, aki a képernyőn megjelenő színeket természetesebbnek és élénkebbnek látja majd.
Azon kívül, hogy védelmet biztosít a kék fény káros mellékhatásaival szemben, a BlueControl réteg a piacon jelenleg kapható legkarcállóbb felületkezelés is egyben, és vízlepergető, por- és szennyeződéstaszító, valamint tükröződéscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik.